bg

Over life coaching

Life coaching komt oorspronkelijk vanuit Amerika en de vraag naar deze manier van coachen is in Nederland de laatste jaren flink toegenomen. Life coaching kan voor alle levensgebieden worden ingezet.

Wat doet een life coach?

De focus als life coach ligt op alle raakvlakken in het leven en hoe jij het beste in jezelf naar boven kunt halen. Naast zakelijke vraagstukken en uitdagingen wordt ook jouw privéleven meegenomen in gesprekken. Een life coach is bezig met inzicht, bewustwording, zingeving en authenticiteit.

Intake en begeleidingstraject

Na een kennismaking hebben we een intakegesprek en bespreken we jouw hulpvraag. Dit duurt ongeveer 1 à 1,5 uur. Daarna plannen we de eerste afspraak met eventuele enkele vervolgafspraken.

De duur van een coaching sessie en traject

Een coaching sessie duurt gemiddeld 1 à 1,5 uur. En je komt gemiddeld 1x per 2 à 4 weken voor een sessie in de praktijk. Een coaching traject duurt gemiddeld zo’n 6 tot 8 sessies. Het totaal te verwachten aantal sessies bespreken we samen zodat je weet wat je kan verwachten.

Een coach gesprek in de praktijk

Tijdens een life coachgesprek gebruik ik jouw hulpvraag als rode draad en neem mee wat hierbij naar boven komt tijdens ons gesprek. Ieder mens, zo ook jij, heeft angsten, diepe overtuigingen en overlevingsstrategieën waar je je niet direct bewust van bent. Als je graag je ware authentieke zelf wilt ontmoeten is het van belang om een commitment met jezelf aan te gaan en daarbij alles wat in de weg staat op te ruimen. Het onderbewustzijn doet hier volop in mee en zorgt ervoor dat overlevingsstrategieën, overtuigingen en gedragspatronen helder worden. Je zal het effect hiervan ontdekken terwijl je gecoacht wordt en aan de slag gaat met praktische en doelgerichte opdrachten. Wanneer je bij life coaching trouw blijft aan je verlangen en aan je huiswerk is het een werkwijze waarbij je snel resultaat kunt behalen.

Waar ligt de focus?

Mijn focus is gericht op de hulpvraag en emoties die naar boven komen wanneer er een diepere laag in jou geraakt wordt. Daarbij stem ik nauwkeurig op je af en ben met volledige aandacht bij jou. Ik stel daarbij open vragen en gebruik coaching tools van Anthony Robins, autobiografisch schrijven en innerlijk kind werk.

Jouw proces en huiswerk tijdens life coaching

Life coaching beperkt zich niet alleen tot de gesprekken maar is een doorlopend proces. Na elk gesprek vraag ik je een kort reflectieverslag te schrijven en geef ik je een huiswerkopdracht waarmee je thuis aan de slag gaat zodat jouw veranderproces in de tussentijd dieper kan verankeren in jouw lichaam.
Psycholoog Karin de Mulder in Horst, Limburg
Karin de Mulder
  • Ervaren therapeut en coach
  • Afspraak op korte termijn
  • Geen verwijsbrief nodig
  • Ook consulten in de avond

Samen aan de slag?

Je bent met al je vragen of voor het maken van een afspraak van harte welkom.

Contact