bg

Magnetiseren als therapievorm

De behandeling

Je ligt ontspannen op een behandeltafel en het is prettig om je ogen hierbij te sluiten. Hiermee kom je makkelijker tot rust. Omdat er gewerkt wordt met universele energie kun je tijdens een behandeling kou ervaren. Dit is een normale reactie. Terwijl je onder een warme deken ligt blijf je behaaglijk warm en kun je nog dieper ontspannen.

Als magnetiseur werk ik met mijn handen door jouw energie en energiecentra heen. Denk hierbij aan jouw auraveld, chakra’s, haralijn, wezenster en zielenzetel. Ik verwijder daar waar nodig blokkades en vul ze op met zuivere en schone energie. Na afloop voel je je lichter, ontspannen en energieker.

Magnetiseren bij kinderen

Kinderen kunnen ook gemagnetiseerd worden. Hun behandeling zal korter zijn dan die van volwassenen omdat een kind nog minder bewust gedragingen, overtuigingen en overlevingsmechanismes geconditioneerd heeft. Voor jonge kinderen gebruik ik geregeld ook de energetische stoel (zie hiervoor: energetische healing). Kinderen vinden dat vaak een prettigere manier om behandeld te worden omdat ze rechtop kunnen blijven zitten.

Wat een magnetiseur doet

Als magnetiseur maak ik gebruik van de universele energie om mij heen en bundel deze om gericht waar nodig is in en om het lichaam van de cliënt te gebruiken. Daarmee wordt het zelf genezend vermogen aangesproken en wordt het herstel van lichaam en geest geactiveerd.

Magnetiseren is als het ware het geven van liefde in de vorm van energie, waarbij opruimen van blokkades centraal staat. De balans tussen lichaam en geest wordt hierdoor hersteld.

Aanraking tijdens een behandeling

Terwijl je op de behandeltafel ligt, houd je alle kleding aan. Ik raak je voeten, knieën, heupen, schouders en hoofd aan en wordt niet aangeraakt in intieme zones. Aanraken doe ik aan het begin en aan het eind van de behandeling en is een standaard onderdeel van de behandeling. Dit zorgt er voor dat lichaam en ziel weer goed met elkaar verbonden en geïntegreerd zijn aan het einde van de sessie en je weer stevig met beide benen op de aarde staat.

Magnetiseren is geen geloof

Het begrip magnetiseren is al heel oud; in het oude Egypte werd al gesproken over genezing door handoplegging. Door onbegrip en afwijzing is het begrip magnetiseren in de tijd bijna helemaal uit onze samenleving verdwenen. Magnetiseren of handoplegging heeft niets te maken met hekserij, tovenarij of het geloof. Het valt het geloof of de kerk op geen enkele wijze aan. Magnetiseren is geen geloof op zichzelf en het respecteert ieder mens.

Wat blokkades zijn en hoe ze losgelaten worden

Ieder mens bouwt in zijn leven blokkades op. Blokkades kun je zien als problemen of situaties waar je niet meteen een oplossing voor kunt vinden en die je wegstopt. Op die manier trek je een muur op waarachter je je kunt verschuilen. Je zet een masker op zodat de pijn en angst die je niet kunt hanteren je niet kan raken. Wordt je langdurig met de pijn van zo’n blokkade geconfronteerd dan kan daaruit een trauma ontstaan. Dit trauma zet zich vast in jouw elektromagnetisch veld oftewel auraveld en kan je uiteindelijk ziek maken. Als magnetiseur hef ik blokkades op, maak jouw energieveld schoon en zorg ik ervoor dat je energieveld wordt opgeladen.

Waardoor blokkades ontstaan

Blokkades kunnen ontstaan door een moeilijke jeugd, een onveilige hechting tussen moeder en kind, ruzies, relatie-, of familieproblemen, langdurige spanning en stress, zakelijke problemen, een slechte ouder-kindrelatie, een moeilijke geboorte en andere traumatische ervaringen. Zelfs trauma’s uit een vorig leven kunnen in je huidige leven voor blokkades zorgen. Het is mogelijk om alle blokkades in je leven op te ruimen zodat je gelukkig en in balans kan zijn met jezelf.

De duur van een behandeling

  • Een intakegesprek duurt ongeveer 30 minuten.
  • Het vervolgconsult met daarin de behandeling duurt ongeveer 1 à 1,5 uur.
  • Bij kinderen is de gemiddelde tijd van een behandeling een 0,5 à 0,75 uur.

Hoeveel behandelingen

Het is van te voren niet te zeggen hoeveel behandelingen je nodig hebt. Dit is afhankelijk van hoe jouw lichaam reageert op de behandeling en met hoeveel gemak het blokkades los kan laten. We bespreken na de behandeling of en zo ja wanneer een volgend consult nodig zou kunnen zijn.

Werkstijlen die geregeld worden gecombineerd met magnetiseren

Om jouw proces te bevorderen en verder te verdiepen worden vaak andere werkstijlen met magnetiseren gecombineerd, zoals autobiografisch schrijven, creatieve coaching, innerlijk kind therapie, de Helende reis, individueel systemische therapie, de Kiem methode en bloesem remedies. Je volgt daarmee een begeleidingstraject van gemiddeld 6 tot 8 consulten.

De mogelijkheid van een uniek op maat gemaakt traject

Als je meerdere werkstijlen wenst te combineren, bespreken we dit voor aanvang van de behandeling. Mocht blijken dat daar tussentijds behoefte aan is, kan dit ook op dat moment besproken worden. Elk consult met een willekeurige werkstijl, ook de Kiem Methode, heeft een tijdsduur van 1 á 1,5 uur.
Psycholoog Karin de Mulder in Horst, Limburg
Karin de Mulder
  • Ervaren therapeut en coach
  • Afspraak op korte termijn
  • Geen verwijsbrief nodig
  • Ook consulten in de avond

Samen aan de slag?

Je bent met al je vragen of voor het maken van een afspraak van harte welkom.

Contact